tisdag 9 januari 2018

80 000 att köpa aktier för

I slutet av augusti avslutade jag mitt fondsparande som jag haft hos Swedbank ett antal år, för att istället köpa billiga indexfonder med lägre avgift hos Avanza.
   Utan att ha någon som helst koll lyckades jag tursamt nog gå in på börsen efter en svag sommar precis när det var på väg att vända uppåt igen. När jag häromdagen sålde av hela mitt innehav gjorde jag således en vinst på knappt 7000 kronor. Snacka om flyt! Det innebär att jag tjänat drygt 1200 kronor per månad sen slutet av augusti, vilket jag är väldigt nöjd med.

Anledningen till att jag sålde av mitt fondinnehav den här gången är att jag fått ökat självförtroende att våga ge mig på aktier, vilket jag tidigare trodde var något svårt och krångligt.
   Jag har alltid trott att aktier var lite som att spela på kasino, där man kunde göra snabba klipp men även förlora allting på en kväll. Efter att ha lusläst ekonomibloggar hela hösten är det som att en ny värld har öppnat sig för mig. Jag har insett att genom att investera i stora stabila bolag som delar ut  en del av sin vinst till aktieägarna (så kallade utdelningsaktier), så kan man på sikt bygga sig en mindre förmögenhet på ett tryggt och säkert sätt.

När pengarna från försäljningen av fonderna kommer in på saldot om några dagar kommer jag ha ca 80 000 att sätta sprätt på. Det kommer att bli en rolig vecka minst sagt!
 
Precis som en shopaholic får en kick av att konsumera, så ger det mig samma känsla att köpa aktier. Skillnaden är att en shopaholic blir fattigare för varje köp, medans jag blir rikare ju fler aktier jag samlar på mig.



Hur känns det för er när ni gör en större investering på börsen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar