Om bloggen

Ekorren drömmer om ett liv utanför ekorrhjulet, ett liv utan vardagsstress och ett liv där större delen av dygnet inte går åt till att sälja sin tid. För det är ju faktiskt det som de flesta av oss som är anställda gör; vi byter åtta timmar om dagen mot en ekonomisk ersättning. 

Tänk om det fanns ett sätt att tjäna pengar utan att behöva arbeta? "Omöjligt", säger vissa. "Sluta drömma!", säger andra. Men det är faktiskt möjligt. Genom att investera en del av sin lön varje månad i aktier som ger utdelning, och genom att återinvestera den utdelningen, kan man med tiden få en passiv inkomst som överstiger ens utgifter och på så vis bli ekonomiskt oberoende.
   Ju högre andel av lönen man sparar desto fortare bygger man upp sin pengamaskin som det kallas. En pengamaskin som bara tickar på i ur och skur dygnet runt åt dig, oavsett om du ligger i hängmattan eller sysslar med något annat som du trivs bäst med.

Mitt mål med bloggen är att inspirera och dela med mig om tips för hur man kan nå en bättre ekonomi. Genom små enkla förändringar i vardagen och en vilja att bryta gamla vanor och tankesätt är jag fast övertygad om att precis alla kan förbättra sin egen ekonomi. Även om inte alla kan bli lika rika som Joakim von Anka, så kan alla få en bättre ekonomi än vad de har idag.

Att bli rik handlar ju inte bara om att samla en massa pengar på hög och beundra dem varje dag. För mig handlar rikedom om trygghet och frihet att styra över sin egen tid.

Money is only a tool. It will take you wherever you wish, but it will not replace you as the driver. --Ayn Rand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar